*Nettavisen* Nyheter.

Kongeparet har ikke lest Märthas englebok

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)

Verken kong Harald eller dronning Sonja har lest engleboka til prinsesse Märtha Louise.

27.12.09 20:56

- Jeg har et innblikk i den, men har ikke lest den, sa dronning Sonja i et intervju med NRK, som ble sendt søndag kveld.

Heller ikke kongen har lest boka. Han synes det er greit at den skaper debatt.

- Det er klart at en sånn bok vil skape debatt, og at det er forskjellige meninger om den. Det synes jeg egentlig er greit og det synes nok også Märtha, sa kongen.

LES OGSÅ: Kom uten Märtha

Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Samnøys bok «Møt din skytsengel» er en av høstens bestselgere. Hele 31.000 eksemplarer av boka er tykt opp.

Forfatterne kaller boken en selvutviklingsbok med en åndelig dimensjon. Märtha Louise sier hun og Samnøy med boken ønsker å dele gleden og spenningen det ligger i å ha et ærlig møte med seg selv.

Flere tusener mennesker er blitt fans på duoens Facebook-side, og nå skal boken også være solgt til Sverige.

De to tjener også hundretusener på å holde englekurs rundt i landet.

LES OGSÅ: Slik blir den kongelige julen

- Obama var alminnelig
I programmet på NRK fortalte kongefamilien om sine mange oppdrag i utlandet og her hjemme i året som har gått. Blant de mange kongeparet har truffet er USAs president Barack Obama og hans kone Michelle, som var i audiens på Slottet i forbindelse med fredsprisutdelingen.

– Obama var forbausende alminnelig. Han hadde ingen store fakter. Det var en rett fram menneske til menneske-kontakt, ikke noe problem noen vei, sa kong Harald.

Kong Harald har hatt mer enn 400 offisielle oppdrag i år, men forsikret i intervjuet at visst hadde han fri også. Han prøver å ha fri hver onsdag, men det er ikke alltid det går, fortalte han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag