RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongeparet på hemmelig reise til Påskeøya

 Mandag er det 100 år siden oppdageren og vitenskapsmannen Thor Heyerdahl ble født. Nå avslører kongeparet overfor NTB at de har markert jubileumsåret ved å besøke Påskeøya i Stillehavet. Foto: Det kongelige hoff / NTB scanpix
 Mandag er det 100 år siden oppdageren og vitenskapsmannen Thor Heyerdahl ble født. Nå avslører kongeparet overfor NTB at de har markert jubileumsåret ved å besøke Påskeøya i Stillehavet. Foto: Det kongelige hoff / NTB scanpix Foto: Det Kongelige Hoff (NTB scanpix)
Uten offentlighetens kjennskap reiste kong Harald og dronning Sonja på påskeferie i år i vennen Thor Heyerdahls fotspor.

– En utrolig opplevelse, sier kongen.

Mandag er det 100 år siden oppdageren og vitenskapsmannen Thor Heyerdahl ble født. Kongeparet skal være til stede på en middag på Kon-Tiki-museet i Oslo for å markere dagen. I forkant avslører de overfor NTB at de har markert jubileumsåret privat også, ved å besøke Påskeøya i Stillehavet.

– Det var en praktfull øy, sier kong Harald, som sammen med dronning Sonja fikk oppfylt noe de har drømt om da de med egne øyne fikk beskue steinstatuene som Påskeøya er mest kjent for:

– Statuene var et helt fantastisk skue. Vi så dem første gang i solnedgangen og var helt alene, sier kongen. 


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere