RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongeparet til Polen i mai

Stavanger (NTB): Årets første statsbesøk for kong Harald og dronning Sonja går til Polen. Målet er å bygge relasjoner landene imellom og styrke Norges interesser i Polen.

Statsbesøket innledes med offisiell velkomstseremoni i Warszawa onsdag 9. mai. Denne mest formelle dagen av statsbesøket er avsatt til blant annet samtaler med Polens president og møter med statsministeren og presidentene i parlamentets to kamre - Sejm og Senat. Dagen avsluttes med statsbankett.

Et statsbesøk er et offisielt besøk der et statsoverhode besøker et annet.

Kong Harald og Dronning Sonja vil denne gangen ledsages av utenriks-, forsvars- og fiskeri- og kystministeren. I Warszawa vil de delta ved åpning av konferansen «Poland - Norway Partnership Conference», forsvarsseminar og lansering av det nye kulturutvekslingsprogrammet mellom Norge og Polen.

Fredag 11. mai setter de kursen mot Krakow, der de avslutter besøket med lansering av et nytt polsk-norsk forskningsprogram og stipendprogram på Krakow universitet, begge programmer finansiert med norske EØS-midler. Før de returnerer til Norge får kongeparet besøkt Nasjonalmuseet i Krakow, Det internasjonale kultursenteret og har en byvandring i Krakow. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere