*Nettavisen* Nyheter.

Konger og dronninger

V65 BJERKE: Atle Gustav Hoel sesongdebuterer med to gode hester denne uka. Spikeldi er velkjent for de aller fleste som ei av landets beste hopper og onsdag vil hun trolig være med i seierskampen igjen. Fjorårets Kaare Krosby-vinner Nimo gjør en spennende start i Kongepokalen lørdag.

Her kommer Nettavisens V65-tips.

Her kommer Nettavisens DD-forslag.

Klikk her for å laste ned program.

Briskebyrappa har vært kaldblodsdronninga i mange år, men yngre krefter med mindre grunnlag og kortere tillegg har gjort det verre for Rappfot-datteren å plukke like mange seire som i glansdagene. En av disse er 13 Spikeldi (4. løp/V65-3) som doblet grunnlaget sitt bare i løpet av fjoråret og hadde atten trippelplasseringer på 24 starter. I løpet av høsten ble løpstilbudet dårligere også for Spikeld-datteren og hun måtte enten ut mot hingstene eller starte fra dobbelt tillegg. Dette er også grunnen til at hun nå står uten seier i raden.

-Jeg har bestandig ment at Spikeldi kan bli en av landets beste hopper og at hun fortsatt har mye å hente som sjuåring. Det mener jeg fortsatt, men det har blitt verre å vinne løp ettersom grunnlaget har vokst og tillegget økt.

Onsdag står fire av landets beste hopper 13 Spikeldi, 12 Briskebyrappa, 14 Gyldne Tider og 15 Ulvendokka på lengste tillegget, men det er langt i fra sikkert at vinneren befinner seg blant disse.

-Jeg har respekt for flere av strekhestene som står foran oss, de går på 27.-tallet på gode dager og da er det ikke lett å hente inn 40 meter. Spikeldi er veldig rask fra start og scorer på det, men hun må likevel gjøre mye grovjobb. Hun gjør helt sikkert et bra løp og har en god trippelsjanse, men det skal klaffe litt for at hun skal vinne. Det har gått en måned siden forrige løp, men hun har vært fin i trening og fått et hurtigarbeid på Bjerke. Årsaken til pause er delvis mangel på løpstilbud og at hun hostet litt etter løpet sist. Formen virker det derimot ingenting i veien med og hun fortjener en strek på bongen, forteller Hoel.

Spennende Kongepokal-felt
Årets felt i H.M. Kongens Pokalløp har blitt et artig felt hvor vi får et gjensyn med flere av fjorårets beste treåringer tidlig på sesongen. Duoen 7 Horgen Geir og 9 Horgen Stang knivet om førsteplassene i de aller fleste 3-årsløpene det første halvåret, mens 10 Nimo (6. løp7v75-3/V5-5) gjorde sesongbeste med seier i Kaare Krosbys Minneløp. Alle tre årsdebuterer på lørdag etter mer eller mindre alvorlige skader og vi kan se frem til et spennende felt med 2 Gonagas og 4 Krageboen som favoritter.

Nimo ble flyttet til Atle Gustav Hoel midtsommers i fjor og gjorde sin første start for hingsteholderen i kvalifiseringen til Biri Oppdretningsløp.

-Med tanke på skaden hesten gikk og kjente på underveis i løpet, gjorde Nimo et kjempeløp i kvalifiseringen da han ble nummer tre. Etterpå var han stokk halt i et bakbein og finalen gikk dermed fløyten. Det var en tydelig reaksjon på den tøffe vårsesongen og veterinærene på Dyrehospitalet konkluderte med at det var bare fullstendig ro på boksen som kunne få foten bra igjen siden det ikke hjalp å behandle på vanlig måte. Etter 14 dager på boks var Nimo haltfri og etterpå har vi ikke merket noe til skaden.

Ikke travel
Spikeld-sønnen utviklet seg fort i løpet av vinteren han stod til Per Dave Holtung og Hoel mener at hesten har hatt godt av hvile de siste månedene.

-Nimo er en trivelig hest med lett trav og et godt løpshode. Jeg har det ikke travelt med å vinne løp med ham, for det vil han uansett gjøre på sikt. Sesongen er lang og vi tar det pent i de første startene. En rolig høstsesong hvor han fikk tid til å vokse og sette seg i kroppen har nok gjort ham godt.

Neppe konge
-Bakspor gjør det også litt mer sjanseartet; vi må se hvordan starten og løpet kommer i vei og eventuelt kjøre litt til slutt. Jeg innser at løpet er åpent med mange som står i samme bås som oss, men jeg er fornøyd om vi får en brukbar premie i første omgang, uttaler Atle Gustav.

Kilde: Rikstoto.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag