RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongeskipet i redningsaksjon

Sist oppdatert:
Det danske kongeskipet ble mandag tilkalt etter et nødrop.

(SIDE2): Fra Danmark har dronning Margrethe og mannen med flere, og kronprins Frederik vært i Norge i anledning dronning Sonjas 70-årsdag den 4.juli. Kongefamilien ankom i kongeskipet Dannebrog.

Ble tilkalt
Kongeskipet Dannebrog ble mandag ettermiddag tilkalt etter nødrop fra en båt utenfor Skagen, melder tv2.dk. Kongeskipet var på vei hjem fra Norge, og prins Henrik var ombord.

Ifølge Dannebrogs kaptein var været dårlig utenfor nordlige Jylland. De meldte seg som del av redningsberedskapen, men var på det tidspunktet tre kvarter unna, derfor nådde en redningsbåt fra Skagen seileren før kongeskipet.

Det skjer innimellom at kongeskipet tilkalles redningsaksjoner, med eller uten kongelige ombord, skriver den danske avisen.

Sjøsatt i 1932
Kongeskipet Dannebrog er navngitt av dronning Alexandrine i København i 1931 og sjøsatt i 1932. Skipet tjener nå som offisiell og privat residens for regentparet samt medlemmer av den danske kongelige familie, når de er på på sommertokt i hjemlige farvann eller på offisielt besøk i utlandet. Kongeskipet tar også del i farvannsovervåkning og sjøredningstjenesten når skipet er til sjøs, skrives det på kongehuset.dk.

Les mer om dronning Sonjas bursdagsfeiring her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere