RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongo erklærer seg ebola-fri

Kongo varslet i oktober at landet vil sende over tusen frivillige til Vest-Afrika for å hjelpe til i kampen mot ebola. Her er helsearbeidere fotografert i Kinshasa tidligere i høst.
Kongo varslet i oktober at landet vil sende over tusen frivillige til Vest-Afrika for å hjelpe til i kampen mot ebola. Her er helsearbeidere fotografert i Kinshasa tidligere i høst. Foto: Stringer (Reuters)
Sist oppdatert:
Ebolaepidemien i Kongo er over, ifølge helseministeren i Kinshasa.

Utbruddet har vart i tre måneder og kostet minst 49 mennesker livet.

– Selv om epidemien har tatt slutt, er ikke faren helt over. I likhet med alle andre land er Kongo fortsatt truet av ebolaviruset som herjer i Vest-Afrika, sier helseminister Felix Kabange Numbi.

Ebolautbruddet i Kongo kom fra en annen variant av viruset enn det som har kostet over 5.000 menneskeliv, de aller fleste i Liberia, Sierra Leone og Guinea.

Kongo har vært rammet av seks utbrudd av ebola siden sykdommen ble oppdaget i et avsidesliggende jungelområde i Kongo i 1976. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere