Kongressen skjerper sikkerheten ved oljeboring

Washington (NTB-Reuters): Representantenes hus skjerpet fredag sikkerhetsreglene i forbindelse med oljeboring til havs som svar på utblåsingskatastrofen i Mexicogolfen.

Blant annet ble det vedtatt å beskytte varslere i oljeindustrien og å oppheve taket på 75 millioner dollar som oljeselskaper er økonomisk ansvarlig for ved oljeutslipp.

Reformen, som har Det hvite hus' støtte, skjerper også kravene til godkjenning av sikkerhetsutstyr, antall inspeksjoner og straffen for brudd på sikkerhetsreglene.

Vedtaket som ble gjort med 209 mot 193 stemmer, vil også utsette i sju år godkjenning av nye boringstillatelser til selskaper med dårlige sikkerhetsrutiner, som BP.

For første gang får varslere som melder fra om problemer med sikkerhets- eller helseproblemer, full beskyttelse mot avskjedigelse eller straff.

Dette vedtaket, som fikk 315 stemmer mot 93, ble gjort med bakgrunn i at pårørende til de elleve som mistet livet i ulykken, hadde fortalt at de var redd for å melde fra om sikkerhetsbrister. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.