Gå til sidens hovedinnhold

Kongressen vedtok bevilgning på 40 milliarder til barn ved grensen

Kongressen i USA har vedtatt en pakke på nesten 40 milliarder kroner i nødhjelp for å avlaste situasjonen migrantene har ved den sørlige grensen i USA.

Når noen spør meg hva de tre viktigste sakene i Kongressen er, gir jeg alltid det samme svaret: Barna, barna, barna, tvitret opposisjonsleder Nancy Pelosi torsdag da hjelp til migrantbarna på grensen mot Mexico stå på agendaen.

Både Senatet og Representantenes hus stiller seg bak forslaget om å bevilge 4,6 milliarder dollar, snaut 40 milliarder norske kroner, en regning som nå vil havne på president Donald Trumps bord. Pengene skal brukes til å avhjelpe den akutte humanitære situasjonen på grensen mot Mexico.

Les også

Bilde av druknede flyktninger vekker sterke følelser i USA

Det har den siste tiden vært en økning i migranter fra Mellom-Amerika. Demokratene i Kongressen ville gjerne at den nå vedtatte loven skulle være mer omfattende, men ga opp dette for å få forslaget raskere gjennom.

– Vi må sørge for at ressursene som trengs for å beskytte barna er tilgjengelig, opposisjonsleder Nancy Pelosi etter at vedtaket var fattet.

De siste dagenes beretninger om dødsfall og uverdige forhold, spesielt for barna som kommer inn til USA, har gjort dypt inntrykk på mange, også politikerne i Kongressen. Trump har gjentatte ganger sagt offentlig at han støtter grensepolitiet i deres arbeid, men ansatte i etaten opplyser til Reuters at de mange steder er i ferd med å gå tom for penger.

(©NTB)

Les også

Andre debatt mellom demokratenes presidentkandidater: Kamala Harris til angrep på Joe Biden

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken