Kongressen vil ha straffetoll på kinesiske varer

Washington (NTB-Reuters): Representantens hus i Kongressen har vedtatt å innføre straffetoll på kinesiske varer, som en reaksjon på det de hevder er en kunstig lav kurs på den kinesiske valutaen yuan.

Vedtaket ble fattet med 348 mot 79 stemmer onsdag kveld, men vil først bli behandlet i Senatet etter kongressvalget i midten av november.

- Det kunne ha blitt skapt en million amerikanske jobber dersom den kinesiske regjeringen fjernet sin hånd fra vekten, sier demokratenes majoritetsleder i Representantenes hus, Nancy Pelosi.

- Vi forstår at det amerikansk-kinesiske forholdet er viktig på alle måter, både kulturelt, politisk, diplomatisk, økonomisk og kommersielt, men vi er nødt til å få dem til å følge reglene, sier Pelosi.

President Barack Obama har ikke gitt uttrykk for hva han mener om å innføre straffetoll på kinesiske varer, og det er derfor uklart hvilken skjebne forslaget vil lide.

- Rent generelt mener folk at de styrer sin valuta på en måte som gjør våre varer dyrere å selge og deres varer billigere å selge, sa Obama på et valgmøte få timer før onsdagens avstemning i Kongressen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.