RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongressmedlem på Oslo-besøk skeptisk til atomavtale med Iran

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Sanksjoner mot Iran bør opprettholdes og øke i styrke, sa tidligere senator og demokrat Patrick Kennedy, som deltok på en konferanse om atomforhandlingene med Iran på Nobelinstituttet i Oslo.

Demokrat, Israel-venn og tidligere senator Patrick Kennedy er kritisk til hvorvidt Iran vil holde det de lover ved en eventuell permanent atomvåpenavtale, og mener det internasjonale samfunnet heller burde fokusere på å bli kvitt det nåværende regimet.

Kennedy mener ytterligere sanksjoner, som har blitt stadig færre etter at Iran gikk med på en midlertidig atomvåpenavtale i november, heller burde økes for å minske prestestyrets makt.

– Flere sanksjoner vil destabilisere regimet slik at dets undergang etter hvert vil bli uunngåelig, sier Kennedy.

Konferansen arrangeres av den kontroversielle iranske eksilopposisjonsgruppen National Council of Resistance of Iran. Organisasjonen er svært kritiske til en permanent avtale om atomvåpen med Iran.

Leder ved Oslosenteret, tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF), er ikke enig i at sanksjonene bør øke i styrke.

– Det kan hende sanksjonene var nyttige for å få Iran til forhandlingsbordet, men jeg tror ikke sanksjonene burde økes nå mens forhandlingene pågår, sier Bondevik. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere