RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongsberg øker ordreserven

Sist oppdatert:
Kongsberg Gruppen er tilbake på et positivt spor både resultatmessig og ordremessig. Selskapet har hatt en kraftig økning i ordrereserven så langt i år
Det går frem av dagens resultatrapport for andre kvartal.

– Driftsinntekter og resultat er i henhold til våre planer, med unntak av kostnaden på 50 millioner etter en tapt voldgiftssak, som vi tok i 1. kvartal, sier konsernsjef Jan Erik Korssjøen i Kongsberg i en kommentar.

Driften har også vist en positiv utvikling så langt i år tross vanskelige makroforhold. Driftsresultatet endte på 83 millioner kroner i andre kvartal mot kun 11 i første kvartal. Så langt for året er imidlertid selskapet etter fjorårets seks første måneder. I første halvår i fjor viste driften et overskudd på 238 millioner, mot 139 millioner i årets seks første måneder.

Kongsberg Gruppen hadde ved utgangen av andre kvartal ordrer inne for tilsammen 5,6 milliarder kroner, mot 5,1 milliarder ved årskiftet.

På basis av den styrkede ordreboken og en rekke kostnasmessige tiltak gjennomført i første halvår, forventer selskapet fortsatt et godt resultat i 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere