RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongsberg kjøper for 290 mill.

Sist oppdatert:
Kongsberg Maritime styrker posisjonen som leverandør til gass- og oljeindustrien gjennnom oppkjøp.
Kongsberg Maritime melder at de har hele teknologiselskapet Sense Intellifield. Kjøpesummen ble på 290 millioner kroner på gjeldfri basis, men kan økes avhengig av selskapets resultatutvikling i 2007 og 2008.

- Sense Intellifield leverer produkter og tjenester innen fagområdet Integrerte Operasjoner, eller e-field, for olje & gass markedet i hele verden. Virksomheten omfatter utvikling, markedsføring og salg av svært avanserte produkter, systemer og løsninger for sanntids fjerndrift av boreoperasjoner og produksjonsoptimalisering for den internasjonale olje- og gassindustrien. Selskapet har blant annet utviklet programvare for å hente, transportere, lagre og visualisere data fra brønn- og boretjenester på rigger, heter det i en børsmelding fra Kongsberg Gruppen.

Kjøpet styrker Kongsberg Maritimes posisjon innen den internasjonale olje- og gassindustrien.

- Kjøpet av Sense Intellifield gir Kongsberg Maritime en bredere portefølje av produkter i det raskt voksende markedet for Integrerte Operasjoner, skriver administrerende direktør Torfinn Kildal i Kongsberg Maritime.

- Integrerte Operasjoner har økende betydning i olje- og gassindustrien, både innenfor leting og produksjon, skriver Kildal i en børsmeldning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere