RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongsberg ser driftsresultat nær 2003(Ny)

Sist oppdatert:
Kongsberg-Gruppen har levert tall for tredje kvartal som var nær nivåene samme periode i fjor. Selskapet forventer at driften for året vil havne omtrent på samme nivå som fjoråret
Kongsberg Gruppen fikk et resultat før skatt på 51 millioner kroner i tredje kvartal, noe som er en svak forbedring sammenlignet med samme periode i fjor.

Driftsresultat før goodwillavskrivninger, EBITA, endte på 92 millioner kroner, ned fra 93 millioner i fjor. Driftsinntektene var på 1.411 millioner i tredje kvartal, opp fra 1.307 millioner i tredje kvartal 2003.

For året forventer Kongsberg at driftsresultatet vil havne opp mot fjorårets 291 millioner kroner før tapsavsetningen i forbindelse med missilprosjektet NSM. Avsetningen er på 150 millioner kroner tatt tidligere i år.

Kongsberg hadde en ordrereserve ved utgangen av tredje kvartal på 5.887 millioner kroner, nesten på linje med reserven ved utgangen av året som var på 5.913 millioner.

Segmentene

Det er heller ikke de store avvikene i den underliggende driften i de tre hoveddivisjonen, utenom Yahting/fiskeri hvor driften gikk fra pluss en million til minus 5 millioner fra tredje kvartal i fjor til i år.

- Investeringsnivået har vært lavt innen fiskerisegmentet, spesielt i Nord-Europa. Markedet for instrumentering til fritidsbåter er preget av sterk priskonkurranse, melder Kongsberg.

Offshore/shipping-divisjonen har økte ordrereserven fra 1.315 millioner kroner ved utgangen av tredje kvartal i fjor til 1.716 millioner ved utgangen av årets periode.

På grunn av ordresituasjonen for Penguin-missilet anser styret at det fortsatt vil være risiko innen missil-området i 2004. Det vellykkede utviklingsskuddet for NSM-missilet i juni reduserer risikoen i utviklingsprogrammet, melder Kongsberg for forsvardelen. Gruppen har nær uendret ordrereserve for området på i overkant av 4 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere