*Nettavisen* Nyheter.

Kongsbergs MTB-kontrakter nærmere

Regjeringen foreslår i en ny stortingsproposisjon byggingen av fem MTB'er, og Kongsberg Gruppen øyner nå en serieproduksjon av Nytt Sjømælmissil

19.05.08 01:09

- Regjeringens proposisjon om bygging av fem nye Skjold-klasse MTBer er en viktig milepæl for Kongsberg Gruppen. Dette har samtidig avgjørende betydning for serieproduksjon av Nytt Sjømålsmissil (NSM), som også er inntatt i samme proposisjon, sier konsernsjef Jan Erik Korssjøen i Kongberg Gruppen i en kommentar i ettermiddag til porposisjonen.Kongsberg vil nå måtte vente til Stortingets behandling til høsten før de får svar på om planene blir tatt videre.Kongsberg Gruppen, gjennom Kongsberg Defence & Aerospace, inngår i det konsortium som skal levere fartøyene.
I tillegg til missilene skal Kongsberg ved en endelig levere deler av kommando- og kontrollsystemet. Kontrakten er av stor betydning for Kongsberg og vil bli på flere hundre millioner kroner.Vedtaket om å anskaffe ytterligere fem fartøyer av Skjold-klassen ble gjort av Stortinget i juni 2001. Det har siden da vært ført forhandlinger mellom leverandørene og Forsvaret, og man har nå lykkes i å oppnå enighet om priser og vilkår.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag