RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongsbergs MTB-kontrakter nærmere

Sist oppdatert:
Regjeringen foreslår i en ny stortingsproposisjon byggingen av fem MTB'er, og Kongsberg Gruppen øyner nå en serieproduksjon av Nytt Sjømælmissil
- Regjeringens proposisjon om bygging av fem nye Skjold-klasse MTBer er en viktig milepæl for Kongsberg Gruppen. Dette har samtidig avgjørende betydning for serieproduksjon av Nytt Sjømålsmissil (NSM), som også er inntatt i samme proposisjon, sier konsernsjef Jan Erik Korssjøen i Kongberg Gruppen i en kommentar i ettermiddag til porposisjonen.

Kongsberg vil nå måtte vente til Stortingets behandling til høsten før de får svar på om planene blir tatt videre.

Kongsberg Gruppen, gjennom Kongsberg Defence & Aerospace, inngår i det konsortium som skal levere fartøyene.


I tillegg til missilene skal Kongsberg ved en endelig levere deler av kommando- og kontrollsystemet. Kontrakten er av stor betydning for Kongsberg og vil bli på flere hundre millioner kroner.

Vedtaket om å anskaffe ytterligere fem fartøyer av Skjold-klassen ble gjort av Stortinget i juni 2001. Det har siden da vært ført forhandlinger mellom leverandørene og Forsvaret, og man har nå lykkes i å oppnå enighet om priser og vilkår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere