RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongsbergs styreleder leste aldri korrupsjonsrapporten

Oslo 20140225. Administrerende direktør i Kongsberg Gruppen, Walter Qvam (t.h.) og styreleder Finn Jebsen under en pressekonferanse i anledning at en av selskapets ansatte er siktet for grov korrupsjon i forbindelse med leveranser til Romania. Foto: Cornelius Poppe/ NTB scanpix
Oslo 20140225. Administrerende direktør i Kongsberg Gruppen, Walter Qvam (t.h.) og styreleder Finn Jebsen under en pressekonferanse i anledning at en av selskapets ansatte er siktet for grov korrupsjon i forbindelse med leveranser til Romania. Foto: Cornelius Poppe/ NTB scanpix Foto: Cornelius Poppe
Sist oppdatert:
Styreleder i Kongsberg Gruppen Finn Jebsen leste aldri korrupsjonsrapporten.

I ett år gransket Kongsberg Gruppen mistanker om korrupsjon i forbindelse med virksomheten i Romania. Granskningen avdekket blant annet pengeoverføringer til skatteparadiser. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) fredag ifølge NTB.

Likevel besluttet administrasjonen i Kongsberg Gruppen, som er 50 prosent eid av staten, at det ikke var nødvendig å varsle politiet og at mistankene kunne legges bort.

Ifølge styreleder i Kongsberg Gruppen, Finn Jebsen, har styret siden 2012 vært orientert om at administrasjonen brukte eksterne rådgivere for å undersøke «en sak de syntes var komplisert».

Høsten 2013 ble styret orientert om at administrasjonen hadde valgt ikke å gå videre med mistankene.

Jebsen forteller til DN at han ikke har lest rapporten som altså ble lagt til side av adminsitrasjonen høsten 2013.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere