RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Konkurransen hardner til for Tomra

Sist oppdatert:
Konkurransen hardner til for Tomra og Erik Thorsen i Tyskland. Industrien er konstant på utkikk etter rimeligere alternativer og skal igjen ha åpnet øynene for lavpris pantemodulene til Deutsche Pfand
Deutsche Pfand er et datterselskap av energikonsernet RWE. Deres pantemoduler, som iMarkedet tidligere har omtalt, innebærer at bokser og flasker ikke returneres i butikkene men i containere som skulle plasseres ved [«]Grüne Punkt[»]-stasjoner i Tyskland.

Deutsche Pfands system er langt rimeligere enn automatene som tilbys av Tomra. Nå åpnes det også for at pantecontainerne kan plasseres i nærheten av supermarkedene.

Tomra-sjef Erik Thorsen har tidligere avkreftet overfor iMarkedet at pantemodulene fra Deutsche Pfand er å anse som en konkurrent til Tomras systemer. Nå skal imidlertid flere av de tyske dagligvarekjedene ha fått fornyet interesse for Deutsche Pfands moduler etter at selskapet har kommet med et tilbud til industrien om innsamling og fjerning av engangsemballasje.

En talsmann for en av de store kjøpesenterkjedene uttaler at Deutsche Pfands system helt klart er attraktivt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere