RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Konkurransen øker for Golar i Mexico

Sist oppdatert:
Meksikanske myndigheter har nå gitt tillatelser til bygging av ytterligere tre mottaksterminaler for flytende naturgass i Mexico. Marathon Oil og Golar LNG har hittil vært alene om tillatelsen
De meksikanske myndighetene har gitt tillatelser til ytterligere to terminaler på Stillehavskysten, samt en terminal i Mexico-gulfen. Tillatelsene er ifølge Dow Joens Newswire gitt til et selskap i amerikanske Sempra Energy, samt to enheter i Royal Dutch/Shell.

Dermed er det nå gitt tillatelser til fire mottak for LNG i Mexico, etter at Marathon Oil og John Fredriksens Golar LNG sammen med sin meksikanske partner GGS fikk den første tidligere i år.

Sempra har fått godkjennelse på to lagringstanker på 165.000 kubikkmeter og prosesseringskapasitet på 1 million kubikkfot pr. dag. Byggestart er ventet i 2004, og oppstart i 2007.

Shell har fått en tillatelse i samme område som Marathon/Golar i delstatene Baja California. Størrelsen er på linje med Sempras tillatelse.

Terminalene skal kunne ta imot flytende naturgass (LNG). Gassen er kjølt ned til den tar flytende form, som gjør at den opptar 1/600 del av plassen den trenger i gassform.

Gassen til terminalene skal fraktes med spesialskip til terminalene blant annet fra Asia og Australia.

Alle prosjektene må i tillegg til den føderale tillatelsen få på plass byggetillatelser fra lokale myndigheter samt en miljøtillatelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere