RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Konkurrent vil ha full granskning av Autofil

Sist oppdatert:
Autofil og Jan Erik Larssen blir gransket av både Statens medieforvaltning og Pressens Faglige Utvalg.

Programleder i Autofil opptrådte i en reklamefilm for Telenor. Nestleder i NRKs underholdningsavdeling, Charlo Halvorsen, mener Larssens reklameopptreden for Telenor er innenfor den avtalen han har som frilanser i NRK, men ikke alle er like enige.

Nå har firmaet Publish AS, som blant annet utgir bilbladet Drive, anmeldt Autofil til Pressens Faglige Utvalg, Kringkastingsrådet og Statens medieforvaltning.

Ifølge Journalisten kunne Publish spart seg den siste klagen, fordi Medieforvaltningen allerede var i gang med en full gjennomgang av Autofil-programmet og Se og Hør Forlagets bilblad med samme tittel.

– Når det gjelder klagen fra Publish, så behandler ikke vi klager fra konkurrenter på denne måten, men vi har for lenge siden bestemt at vi ville se nærmere på Autofil. Det er en beslutning vi tok på selvstendig grunnlag, men vi har fått en del innspill underveis, blant annet fra Publish. Jeg regner med at vi vil ha ferdig en uttalelse om saken i ganske nær framtid, sier avdelingsdirektør Lars Winsvold i SMF til Journalisten.

Publish har også meldt Autofil og NRK til Pressens Faglige Utvalg for brudd på både Vær Varsom-plakaten og på Tekstreklameplakaten. Ifølge Hans Krøvel i Publish har de meldt Autofil til PFU fordi NRK-programmet og bladet som utgis av Se og Hør Forlaget framstår som en generell sammenblanding av reklame og redaksjonelt innhold.

I sitt tilsvar til PFU avviser kringkaster Kari Werner-Øfsti blankt alle punkter i klagen. Hun skriver at Aktivum i mai 2002 inngikk en lisensavtale med Se og Hør Forlaget som mot en økonomisk godtgjørelse får benytte varemerket Autofil på et bil- og motorblad.

TV-programmene og tidsskriftet er "to selvstendige og uavhengige produkter med hver sin atskilte redaksjon". Imidlertid produserer programlederen Jan Erik Larssen også stoff til Se og Hør Forlagets tidsskrift, men dette mottar han et særskilt vederlag for fra NRK, ikke fra forlaget, skriver Journalisten.

Publish har også klaget på Autofil til Kringkastingsrådet, men sekretær for rådet, Leif Stavik, sier til Journalisten at de automatisk avviser klager når det er sendt tilsvarende klager til PFU.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere