RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Splash News/E! (Splash News/E!)

Konkurrerer om plastisk kirurgi

Sist oppdatert:
Det gjelder å operere mest for å få drømmekroppen til bryllupet.

(SIDE2:) I «Bridalplasty» er det perfeksjonisme som gjelder, ifølge den nye realityserien fra E!. Tanken bak er at alle kvinner ønsker å se perfekte ut på bryllupsdagen. Webkanalen har derfor samlet 12 forlovede kvinner, som ønsker å forandre utseendet totalt før den store dagen. De konkurrere om drømmekroppen, og drømmebryllupet.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Kvinnene konkurrerer om å få plastisk kirurgi – den som vinner får bryllupet betalt, og dekket opptil 18 operasjoner. Showet hadde premiere i november, men stadig fler reagerer på innholdet i programmet.

Vinner en operasjon
Deltakerne utfordres hver uke i ulike temaer, som å skrive bryllupsløfter, og planlegge bryllupsreiser. Hver uke får en brud en bit av sin drømmekropp – det vil si at hun legger seg under kniven for å komme et skritt nærmere sitt ønskelige utseende, skriver ABCNews.

Bruden som står igjen til slutt vinner de resterende ønskeoperasjonene på listen sin. Hun får ikke lov å vise sitt nye jeg til sin kommende mann før bryllupet.

Eksempler på inngrep som gjøres i showet er rynkebehandling, neseoperasjon, sy inn ørene eller silikon i brystene.

Raser over serien
Programmet vekker sterke reaksjoner i USA. Psykologer og plastisk kirurger understreker at det ikke er uvanlig at en kvinne ønsker å fikse på et par småting før bryllupet, men advarer mot «Bridalplasty».

- De etiske og sosiale implikasjonene av dette er skremmende, sier kirurg Gayle Gordillo til ABC.

Han påpeker også at kirurger ikke har lov til å gi bort prosedyrer som en premie for en konkurranse.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

- Dette er fryktelig. Det sender ut signaler om at hvis du oppnår det «perfekte» utseende så vil alt bli bedre. Det gir et budskap til jenter og kvinner om at hvis du ikke føler deg vakker nok til bryllupet, så kan du ta plastisk kirurgi fra topp til tå, sier Roberto Olivardia ved Institutt for psykologi ved Harvard Medical School.

En rekke aviser, som The Boston Herald og L.A Times, kaller serien henholdsvis det mest deprimerende som noensinne er blitt sendt, og at det spiller på usikkerheten til kvinnene.

Ikke enig i kritikken
Selv om de fleste raser over programmet, mener programleder og tidligere Miss USA Shanna Moakler og kirurgen i serien, Terry Dubrow, at dette bare viser virkeligheten i USA.

- Jeg har hørt at det har fått en del kritikk. Men vi sender ikke ut noe budskap, vi viser bare hva som skjer i USA, sier han ifølge CBSNews og fortsetter:

- Folk tar plastisk kirurgi før store begivenheter, som bryllup. Jeg mener, hvem vil vel ikke se som best ut når de gifter seg? Dette er veldig vanlig, og det har vært vanlig i over ti år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere