RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Konkursfrykt gir DnB nye kunder

Sist oppdatert:
DnB-sjef Svein Aaser tror flere mindre banker kan få problemer, og han sier DnB nå registrerer at kunder flytter store innskudd fra banker som oppleves som usikre
Mens andre ser det som positivt at småbanker ofte gir god innskuddsrente, snur Aaser argumentet. Han mener det er et tegn på at bankene sliter.

- Vi ser at i Bank-NM er det småbankene som er vinnere, fordi de gir høye innskuddsrenter. Og det er faktisk en dyd av nødvendighet, for de får ikke fatt i kapital på andre måter, sier han.

- Å finansiere seg dyrt på den måten rammer marginene og de økonomiske resultatene for disse bankene i neste omgang. Så det kan være en dyr lærepenge, sier han.

Ifølge Aaser opplever DnB at innskuddene øker fordi bedrifter flykter fra banker som de ikke opplever som sikre nok. I motsetning til privatkunders innskudd er ikke bedrifters innskudd sikret av staten.

- Vi har flere ganger den seneste tiden opplevd å få innskudd i hundremillionersklassen flyttet til oss fordi man vil sikre innskuddet mot tap, sier Aaser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere