RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økonomikrise gir asfaltboom

Oslo (NTB): Asfaltbransjen jobber på spreng for å bruke opp pengene som regjeringen vil bruke på opprusting av veier for å motvirke den økonomiske krisen.

I årets asfalteringssesong, som varer fra utgangen av april til slutten av september, skal ny asfalt for 1,4 milliarder kroner ut på riks- og fylkesveiene. Det er en økning på 600 millioner fra årene før, og 325 av disse millionene stammer fra Regjeringens økonomiske krisepakke, skriver Aftenposten.

- Jeg blir overrasket om vi ikke når tidenes største asfaltproduksjon i år, sier administrerende direktør Arne Aaberg i bransjeorganisasjonen Foreningen asfalt- og veiservice.

Dermed vil trafikantene etter hvert kunne glede seg over mindre hullete veier. Baksiden er mer kolonnekjøring og kø i periodene hvor arbeidet pågår.

- Vi valgte å satse på asfaltering, fordi vi vet at det er et voldsomt vedlikeholdsetterslep fra tidligere år. I tillegg kan prosjektene settes i gang raskt, sånn at bevilgningene stimulerer norsk økonomi på kort sikt, sier Anne Tingelstad Wøien, politisk rådgiver i Samferdselsdepartementet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere