RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økonomisk oppbremsing preger julehandelen

Oslo (NTB): For første gang vil julehandelen passere 50 milliarder kroner, men økonomisk pessimisme gjør seg nå gjeldende også her, ifølge Virke. Organisasjonen avlyser kjøpefesten.

- Vi ser at befolkningen sparer overraskende mye, samtidig som antallet arbeidsledige vokser, sier administrerende direktør i Virke, Vibeke Hammer Madsen.

Selv om «kjøpefesten i desember» avlyses allerede nå, melder Virke likevel om at prognosene for julehandelen tilsier at vi for første gang passerer et samlet forbruk i desember på 50 milliarder kroner, så vidt.

- Våre prognoser tilsier at omsetningen i år går opp med 2,5 prosent til 50,5 milliarder, sier Madsen.

Oslo-folk drar opp gjennomsnittet, og er ventet å bruke 10.900 kroner hver i julemåneden, mens folk i Østfold er nederst i statistikken med et forventet desemberforbruk på 8.350 kroner. Det er imidlertid liten grunn til å stemple østfoldinger som gjerrige. Nærhet til svenskegrensen tilsier at de bruker et forholdsmessig høyt beløp på andre siden av Kjølen.

Nettbutikkene er på sin side ventet å hente inn 3,4 milliarder kroner, hvorav 1 milliard til utenlandske butikker. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere