Konservativ seier på kriserammede Kypros

Nikosia (NTB-Reuters-AFP): Nikos Anastasiades fra høyrepartiet Disy kan ha vunnet presidentvalget på Kypros allerede i første runde, ifølge en valgdagsmåling.

17.02.13 18:09

I valgdagsmålingen fra den kypriotiske rikskringkastingen CyBC får den 66 år gamle advokaten i alt 51,1 prosent av stemmene. Målingen har en feilmargin på 1,5 prosentpoeng i hver retning, og skulle Anastasiades ende opp med mindre enn 50 prosent av stemmene, vil det bli arrangert en annen valgrunde den 24. februar.

Anastasiades fremste utfordrer, tidligere helseminister Stavros Malas, fikk bare 27,2 prosent av stemmene, ifølge CyBCs valgdagsmåling. Malas støttes av kommunistpartiet AKEL, som har regjeringsmakten på Kypros.

Anastasiades regnes på sin side som en mann som vil kunne samarbeide godt med EU-kommisjonen i Brussel, og han er mer fleksibel når det gjelder en samling av øya enn hva hans rivaler er.

Ved tidligere presidentvalg har valgkampen ofte dreid seg om en eventuell samling av øya, som har vært splittet siden Tyrkia invaderte og okkuperte Nord-Kypros i 1974. Denne gangen er det imidlertid den økonomiske krisen folk er opptatt av. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.