RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Konsolidering ikke fokus for Frontline nå

Sist oppdatert:
Frontline var en periode den største pådriveren for konsolidering av stortankmarkedet, nå er det lenge siden budskapet har være i front hos John Fredriksen tankrederi
Frontlines adm. direktør Ola Lorentzon bekrefter overfor iMarkedet i mandag at fokuset har dreid etter at Frontline ble den største aktøren i stortankmarkedet.

- Vi har nok hatt et økt fokus på økonomiske targets, sier Lorentzon til iMarkedet i formiddag.

Frontline har det siste året vært veldig opptatt av å maksimere utbetalingene til aksjonærene, og har blant annet innført en politikk med utdeling av all overskuddkapital til aksjonærene.

- Har rederiet gitt opp konsolideringstanken?

- Hver sak har sin tidsperiode, det betyr ikke at vi har gitt opp konsolideringen, sier Lorentzon.

- Vi har gjort en del, og fått den dem størrelsen vi ønsket, men det kan gjøres mer, sier Lorentzon, som imidlertid ikke varsler noen ny offensiv for øyeblikket.

Når det gjelder fokuset på utdeling av overskuddskapital og optimalisering av kapitalstrukturen er buffer et stikkord. Lorentzon sier at rederiet må ha en kasse som tilsvarer lengden på det historiske svake periodene.

- De har ligget på en 12 til 14 måneder, hvilket betyr enn 150 til 200 millioner dollar, sier Lorentzon.

Rederiet hadde ved utgangen av andre kvartal 245 millioner dollar på bok, men skal utbetale utbytte på nærmere 80 millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere