*Nettavisen* Nyheter.

Konsollmagi på PC

Da «Fable» kom til Xbox, var det en himmelsk åpenbaring. Nå er spillet på PC.

15.12.05 11:13

«Fable» skulle være et rollespill hvor alt du gjorde påvirket deg selv og verden rundt deg. De klarte nesten å sørge for at det ble slik også. «Fable» var et svært godt rollespill på Xbox. For PC-versjonen har de lagt til en del (derav tittelen «The Lost Chapters»).

For en nærmere introduksjon til «Fable» anbefaler vi en titt på Xbox-anmeldelsen , for deg som allerede har vært borti spillet på Xbox skal vi oppsummere hva PC-versjonen gir deg som er nytt.

Og det er ikke mye. Spillet er faktisk mer intrikat å styre på en PC enn på konsollversjonen hvor knappebruken var svært god. På PC må du memorisere en rekke taster og det kan være noe vanskelig i kampens hete. Grafikken ser selvfølgelig nok noe bedre ut på PC enn på Xbox, spesielt hvis du har grafikk-kortet som tåler det.

De nye oppdragene («The Lost Chapters») gjør ikke veldig mye for spillet, men er selvfølgelig helt velkomne. Det eneste som har med hovedoppdraget å gjøre, kommer helt til slutt og passer egentlig ikke inn. De beste av de mindre nye er det at du kan delta i såkalte Fight Clubs (lurer på hvor de fikk det navnet fra?) i de forskjellige byene, som i og for seg er morsomt nok.

Alt i alt er dette en svært god rollespillinvestering for deg som ikke har «Fable» på Xbox, men har du det så er det nesten umulig å anbefale deg det. Da bør du heller vente på at de lager «Fable 2», som de selvfølgelig bør gjøre. «Fable» er humoristisk, har sjel, god historie og en spillverden man forelsker seg i.

Vel verdt sparepengene om du ikke har Xbox-versjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag