*Nettavisen* Nyheter.

Konstituerte politimestere i Helgeland og Vestfinnmark

Oslo (NTB): I Vestfinnmark politidistrikt er Morten Daae konstituert som politimester, mens Håvard Fjærli får tilsvarende stilling i Helgeland.

Perioden er begrenset til 31. desember 2014, opplyser Politidirektoratet. Bakgrunnen for begrensningen er Politianalysen, som blant annet vil ta for seg hvor mange politidistrikt - og følgelig hvor mange politimestere - vi skal ha her i landet.

Morten Daae overtar ledelsen av Vestfinnmark politidistrikt fra Torbjørn Aas. Daae har vært politiinspektør og leder av retts- og påtaleenheten i distriktet siden 2006 og har flere ganger gått inn i rollen som konstituert politimester.

Håvard Fjærli har vært politimester i Helgeland siden 2002, men får nå altså bare fortsette som konstituert politimester.

Politianalysen ble bestilt etter den krasse kritikken av politiet i 22. juli-kommisjonens rapport. Et utvalg anbefaler å kutte antall politidistrikter fra 27 til 6, å kutte antall lensmannskontorer og tjenestesteder fra 354 til 210, samt fjerne en rekke sivile oppgaver fra politiet. Rapporten har vært på høring, og regjeringen er i gang med å vurdere hvordan den skal følges opp. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.