RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Konsulat-angrep i Saudi styrker oljeprisen

Sist oppdatert:
Fire drepte og seksten gisler er tatt under et angrep på det amerikanske konsulatet i Saudi-Arabia. Oljeprisen styrkes etter terroranslaget
Oljeprisen styrkes etter at oljemarkedet priser inn terrorfrykt etter terroranslag i Saudi-Arabia.

Som første medium i Norge kunne iMarkedet formidle nyheten om at det amerikanske konsulatet i Jeddah, Saudi-Arabia, ble utsatt for et bombeangrep med påfølgende storming fra militante, muslimske ekstremister.

Rapportene fra internasjonale nyhetsbyrå og CNN konkluderer så langt med at 16 mennesker er tatt som gisler og 4 er rapportert drept.

Siden Saudi-Arabia er verdens største eksportør av olje og ledende aktør i OPEC, får dette innvirkning på oljeprisen. Det gjør heller ikke situasjonen bedre at tre oljeplattformer i Nigeria skal være okkupert av opprørere.

WTI for levering i januar steg 68 cent til 43,22 dollar fatet, men kan komme til å stige videre dersom terrorfrykt og tegn til uro fortsetter i Saudi-Arabia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere