*Nettavisen* Nyheter.

Kontorene du neppe har råd til

Her er det dyrest å snakke business.

16.06.09 13:35

(LXUS.no) Nylig ble London kåret til den dyreste byen å bo i, men det er en helt annen by som er den dyreste å jobbe i.

Klikk på bildet for å forstørre.

HOLDER STAND: London er verdens dyreste by å bo i, og kontorlokalene i West End er verdens nest dyreste. Foto: ANDY RAIN (SCANPIX)

LES OGSÅ:
Forretningsmannens drømmebil
De tryggeste skatteparadisene
Verdens dyreste adresser

For mens London raskt tømmer lommeboken for tilreisende og fastboende, sørger Tokyo for å loppe forretningsmenn for noen kroner. Indre sentrum av Tokyo har nemlig verdens dyreste kontorlokaler, og danker dermed ut Londons West End i kampen om verdens dyreste kontorlokaler.

To ganger Tokyo

Det er CB Richard Ellis som ved å studere 173 byer verden over har funnet frem til verdens dyreste kontorlokaler. På plassene bak Tokyo og London følger Moskva, foran Hong Kong CBD (Central Business District) og Tokyos ytre sentrum.

Kontorleie-prisene i Singapore har falt mest siden i fjor, med hele 34 prosent på de siste tolv månedene.

Men dersom Singapore fremdeles ikke er rimelig nok for deg, kan du jo vurdere å flytte bedriften til Bangkok? Thailands hovedstad er helt nede på 148. plass av de totalt 173 byene som er blitt vurdert.

Tokyo er imidlertid ikke blant de topp 10 dyreste byene å bo i, men i den kåringen er det helt andre kriterier som gjelder - deriblant mat, drikke, tobakk, klær og elektronikk.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag