RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kontraherer nytt skip

Sist oppdatert:
Geo ønsker å møte den økende aktiviteten innenfor markedet for undervannskonstruksjon.
Geo melder at datterselskapet Geo Subsea Pte i Singapore har inngått avtale med Fitjar Mekaniske Verksted om å bygge en Aker DSV-06 (Diving Support Vessel). Kontraktsummen ligger på rundt 430 millioner kroner. Skipet er planlagt levert i oktober 2008.

Fartøyet er spesialdesignet for undervannskonstruksjon og vil bli utstyrt med dykkersystem med trykkammer, 2 dypvanns `work ROV`s og en 140T kran. Fartøyet vil bli registrert i Singapore.

For å møte den økende aktiviteten innenfor markedet for undervannskonstruksjon.

- Geo Subsea planlegger å operere fartøyet i hele sørøst Asia som en del av selskapets voksende aktivitet med undervannskonstruksjons- og vedlikeholdstjenester i dette området. Fartøyet vil bli et referansepunkt for denne bransjen i regionen, og vil befeste Geo Subsea`s posisjon som en ledende tjenesteleverandør av innenfor dette markedet, skriver Geo i en børsmelding.

Tidligere har spesialfartøyet for MV Geosounder blitt overført fra Europa til Singapore. Det er ventet at Geosounder ankommer regionen i slutten av januar, og går rett i et kartleggingsoppdrag for Woodside Energy Ltd utenfor Australia.

- Geo Subsea`s multifunksjonsfartøy MV Geosea har nylig gjennomført en oppgradering/ klassing i Singapore, hvor fartøyets kapasitet er betydelig forbedret med installasjon av både luftdykkesystem og et metningsdykkesystem. Geosea er for tiden på en tre måneders oppdrag for Technip og Woodside Energy Ltd på Australia`s nordvest kyst med dykker og ROV-operasjoner. Kontrakstverdien på dette oppdraget er omlag 90 millioner kroner, heter det i børsmeldingen fra Geo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere