RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kontraktene for Aasta Hansteen-feltet delt ut

Sist oppdatert:
Stavanger (NTB): Statoil har tildelt flere selskaper kontrakter for gassfeltet Aasta Hansteen i Norskehavet. Til sammen har de en verdi på 2,3 milliarder kroner.

Den største delen av kontrakten går til Subsea 7 og er verdt 2,2 milliarder kroner. Selskapet skal stå for strømningsrør og marine operasjoner, samt uttauing og fortøyning av den flytende produksjonsplattformen til feltet, opplyser Statoil.

Selskapet Deep Ocean er tildelt kontrakten for en fiberoptisk kabel, til en anslått verdi på 165 millioner kroner.

Aasta Hansteen-feltet er det nordligste gassfeltet i Norskehavet og ligger rundt 300 kilometer vest for Bodø. Reservene i Aasta Hansteen-feltet er anslått til 47 milliarder kubikkmeter oljeekvivalenter.

- Som tidligere nevnt kan utbyggingen av Aasta Hansteen skape ringvirkninger i nord. Vi er glade over å se at kontrakter med Statoil fører til etableringer i Nord-Norge og bruk av lokale leverandører. De fleste ringvirkningene vil imidlertid skje i driftsfasen, når feltet er i produksjon, sier Jon Arnt Jacobsen, direktør for anskaffelser i Statoil.

Driften skal etter planen styres fra Harstad, med forsyningsbase i Sandnessjøen og helikopterbase i Brønnøysund. Utbyggingen skal skje på 1.300 meters dyp og blir dermed den dypeste på norsk sokkel. Dagens dybderekord har Ormen Lange-feltet, som ligger 950 meter under havoverflaten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere