RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kontraktsgjennomgangen i Q-free fortsetter (Ny)

Sist oppdatert:
Q-free har valgt å droppe et billetteringsprosjekt selskapet har hatt gående med NSB. Q-free-sjef Geir Ove Kjesbu sier at gjennomgangen av kontraktsmassen fortsetter
(Ny: Kommentarer fra selskapet)

iMarkedet har tidligere i år skrevet at Q-free ville ta en gjennomgang av kontraktsmassen sin. Fredag kom første tegn på at økt lønnsomhet er viktig fremover.

Samarbeidet om NSB-prosjektet har pågått i 2,5 år, men på grunn av at prosjektets lønnsomhet har viste seg å være svak, ønsket Q-free å reforhandle avtalen.

Det har ikke lykkes og derfor velger selskapet å droppe prosjektet.

- Samarbeidet med NSB om billettering er så langt avsluttet, men det er etablert kontakt mellom partene for å fortsette drøftingene, sier konst. konsernsjef Geir Ove Kjesbu i Q-free.

Kjesbu sier videre til iMarkedet fredag at selskapet fortsette kontraktsgjennomgangen. Det er imidlertid ingen av de kontraktene som nå gjennomgås som er på størrelse med NSB-avtale, hevder han.

- Målsettingen vår er selvsagt at ingen flere kontrakter vil berøres av gjennomgangen, sier Kjesbu til iMarkedet, men kan ikke si noe om utfallet før kontraktsgjennomgangen er fullført.

Meldingen fredag om NSB-kontrakten gir en reduksjon i Q-frees ordrebok pr. 31. mars på 54 millioner kroner. Ordrereserven er dermed på 456 millioner kroner ved utgangen av første kvartal. Dette er i tråd med signaler selskapet ga rundt deler av selskapets ordrereserve innen billettering på en presentasjon i slutten av april.

NSB-prosjektet har flere ganger blitt utsatt på grunn av uenighet mellom transportaktørene i Oslo med hensyn på teknisk løsning. Denne problemstillingen er enda ikke løst.

- Ordrereserven innen billettering er god og selskapet fokuserer på lønnsomme prosjekter. Selskapet har på bakgrunn av dette ønsket å reforhandle avtalen. Dette har ikke lyktes og prosjektet fremstår i dag som lite lønnsomt, skriver Q-Free

Bortfallet av NSB-ordren anses ikke å ha avgjørende betydning for selskapets fremtidige omsetning og resultat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere