*Nettavisen* Nyheter.

Kontroll på skogbrannen

Brannmannskaper fra flere brannstasjoner har rykket ut for å bistå i slukningsarbeidet i Hurum Foto: Rune Folkedal (Drammens Tidende)

To brannstasjoner, Sivilforsvaret og brannhelikopter bistår.

01.05.14 17:36

(Drammens Tidende) Da brannmannskaper kom fram til stedet viste det seg at flere hundre kvadratmeter skog hadde brent. Brannvesenet opplyser ved 14.45-tiden at brannen var ute av kontroll og at det skal være snakk om store områder, men ved 16.30 kunne politiet opplyse at brannvesenet hadde gjenvunnet kontrollen over flammene.

– Vi har mye folk der ute nå. Vi har mannskaper fra Røyken og Hurum på stedet, i tillegg har vi bedt om bistand fra Sivilforsvaret og et brannhelikopter, opplyste Vestviken 110-sentral til dt.no.

Sivilforsvaret var like før klokken 16.00 framme på stedet og i gang med å bistå i slukningsarbeidet. Etter det dt.no kjenner til var det mellom 3-500 kvadratmeter skog som stod i brann. Ifølge brannvesenet blåste det en god del i området, noe som gjorde spredningsfaren enda større.

Det skal ikke være umiddelbar fare for spredning til bebyggelse.

Politiet: – To tatt hånd om av ambulanse

To personer ble tatt hånd om av ambulansepersonell på stedet etter å ha fått i seg røyk. Politiet opplyser at flere hundre kvadratmeter har brent.

Brannvesenet gjennomførte skogbrannøvelse senest i går, hvor 15 dekar hogstflate bak Frogner kirke i Lier ble tent på. Kraftig røyk ble observert over store deler av Drammen-området onsdag formiddag.

Det er for tiden meget stor skogbrannfare i Sør-Norge, og Buskerud er fylket i landet med størst skogbrannfare etterfulgt av Aust-Agder.

Det er for tiden meget stor skogbrannfare i Sør-Norge.

HTML EMBED


HTML EMBED


Les flere saker fra Drammens Tidende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.