RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kontrollkomiteen åpner høring om Giske

Oslo (NTB): Næringsminister Trond Giskes (Ap) eierskapsutøvelse i Entra og Telenor blir nå gjenstand for en høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

- Det ble vedtatt på tirsdag med støtte fra opposisjonspartiene, sier Per-Kristian Foss (H) til NTB. Foss skal være saksordfører for høringen. Først til uken blir det avgjort hvem som blir kalt inn.

- Men Giske selv må jo regne med å måtte møte, legger Foss til. Han håper høringen kan bli gjennomført før jul.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen vil se nærmere på hvordan regjeringen utøver statens eierskapspolitikk, og utgangspunktet er påstander som har kommet fram om Giskes opptreden overfor Entra, Telenor og Kongsberg-gruppen. Den siste tiden er det kommet en rekke påstander om at Ap-statsråden har brukt utilbørlig press for å plassere folk som står ham nær i viktige posisjoner.

Det er særlig prosessen rundt fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) i Sør-Trøndelag og Rune Olsø som har fått oppmerksomhet. Giske skal ha krevd å få Sandvik inn i Telenors styre, noe selskapet avviste. Sandvik fikk i stedet plass i bedriftsforsamlingen. Olsø ble ansatt som Entra-sjef mot styreleder Siri Hatlen og flere styremedlemmers vilje. Han trakk seg etter kort tid.

- Vi har et inntrykk av at eierskapspolitikken utøves litt tilfeldig og med en mangel på profesjonalitet, sier Foss, men ønsker foreløpig ikke å kommentere saken noe nærmere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere