Gå til sidens hovedinnhold

Kontrollkomiteen dropper varslersaken

Oslo (NTB): Kontrollkomiteen på Stortinget går ikke videre med saken om løgn, trusler og press i forbindelse med sammenslåingen av Forsvarets spesialstyrker.

Det bekrefter komitéleder Anders Anundsen (Frp) overfor NTB tirsdag ettermiddag. Årsaken er at møtet i kontroll- og konstitusjonskomiteen tirsdag var det siste før valget. Komiteen rekker dermed ikke å gjennomføre flere undersøkelser eller å framlegge en innstilling i saken før sommeren.

Den eneste muligheten det sittende Storting har til å behandle en eventuell innstilling, hadde vært hvis presidentskapet hadde kalt inn til ekstraordinært møte. Til det er denne saken neppe viktig nok, ifølge Anundsen.

- Ja, du kan godt si at forsvarsministeren ble reddet av gongongen, sier han til NTB.

Opposisjonspartiene, som har flertall i komiteen, er ikke fornøyd med svarene forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) har gitt på kontrollspørsmålene i forrige uke og senest mandag kveld. Der medgir hun svikt i journalrutiner for ni eposter knyttet til den omstridte saken. Anundsen mener dessuten svarene om oppfølging av varslere og manglende oppfølging av arkivlover er for svake.

- Stortinget vedtok uansett natt til tirsdag sammenslåingen av Forsvarets spesialstyrker. Det er dessuten ikke praktisk mulig å gjennomføre flere undersøkelser. Derfor har vi valgt å henlegge saken, sier Anundsen. (©NTB)

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen