*Nettavisen* Nyheter.

Kontrollkomiteen klar med 22. juli-kritikk om en måned

Oslo (NTB): Kontroll- og konstitusjonskomiteen har gitt seg selv frist til 19. februar med å ha klar en innstilling i 22. juli-saken. Den blir sterkt kritisk, men inneholder ikke mistillitsforslag.

15.01.13 17:50

Flertallet i komiteen går trolig for å fremme bred kritikk, også mot navngitte ledere, men vender tommelen ned for å gripe til mistillitsforslag. Dermed kan det ende i en delt innstilling.

- Det er ikke gitt, og overhodet ikke avgjørende, at komiteens medlemmer stiller seg enstemmig bak innstillingen, sier leder Anders Anundsen (Frp) i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité til NTB.

Komiteen møttes tirsdag ettermiddag og ble enige om framdriftsplanen, som skal kulminere tirsdag 19. februar. Etter det NTB kjenner til, blir det gjort framstøt fra enkelte partier for å samle støtte til momenter i en endelig uttalelse, men spenninger internt kan gjøre det vanskelig å oppnå enstemmighet.

- Det er uansett viktig at vi får sluttført behandlingen av kontrollsaken, før regjeringen kommer med stortingsmeldingen om hvordan den skal følge opp tilrådningene i rapporten til 22. juli-kommisjonen, sier Anundsen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.