*Nettavisen* Nyheter.

Kontrollkomiteen utsetter behandlingen av Nav

Hvorfor det såkalte moderniseringsprosjektet strandet etter tre måneders drift, når det var planlagt i tre år, er ikke besvart, mener Stortingets kontrollkomitee.

Spørsmålene om situasjonen i Nav er så mange at Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité utsetter den årlige behandlingen av etatens virksomhet.

18.12.14 05:31

Da Riksrevisjonen kom med sin årlige rapport om statsforvaltningen i høst, fikk Navs IKT-satsing sterk kritikk. Rapporten førte til høring i Stortinget. Aps Martin Kolberg, leder i kontroll- og konstitusjonskomiteen, er så lite fornøyd med svarene Stortinget har fått fra Nav på kritikken, at det får konsekvenser.

- Alle de andre innstillingene fra Riksrevisjonen går gjennom i Stortinget, men situasjonen i Nav er for alvorlig, sier Kolberg til Dagens Næringsliv (DN).

Hvert år godkjenner Stortinget Riksrevisjonens gjennomgåelse av statsregnskap og forvaltning, i det som kalles «Dokument 1». I år skjer det uten delen som omhandler Nav. Alt som omhandler Nav, tas ut av behandlingen og utsettes til etter nyttår.

Det finnes ikke noen andre eksempler på en oppsplitting av Dokument 1 de siste 15 årene, ifølge kontrollkomiteen.

- Noen må snart kunne svare Stortinget på hvorfor det såkalte moderniseringsprosjektet strandet etter tre måneders drift, når det var planlagt i tre år. Hvordan det kunne skje, er ikke besvart, sier Kolberg.

Onsdag skrev DN at Nav på et møte denne uken varslet en mulig kostnadssmell på 1,2 milliarder kroner i det som er igjen av digitaliseringsprosessen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.