RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kontroversen rundt tysk pant fortsetter

Sist oppdatert:
En ny undersøkelse fra de tyske myndighetene, får igjen opp temperaturen i den tyske pantedebatten, som ledes av av miljøvernminister Jürgen Trittin
En intern undersøkelse fra det tyske finansdepartementet viser at innen oktober vil 450 millioner euro pantinntekter, som ikke har blitt innløst av forbrukerne, ha blitt tilført tyske butikker og kjeder.

Dette kommer frem i en sak fra TV-kanalen WDR, som refereres av nyhetsbyrået AFP.

Fra januar i år har tyske forbrukere betalt en panteavgift på engangsemballasje. I undersøkelsen kommer det frem at kun 80 prosent av engangsemballasjen returneres. Dermed får forbrukerne igjen 75 millioner euro av panten, mens resten beholdes av butikkene.

Ifølge AFP ønsker den tyske miljøvernministeren Jürgen Trittin at pengene kjedene får skal gå til et veldedig formål. Utspillet fra Trittin avvises av bransjeorganisasjonen HDE, som sier at utgiftene ved panteinnføringen har vært langt over gevisten ved at forbrukerne ikke har innløst panten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere