RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kontroverser selger

Sist oppdatert:
Med Per-Aslak Ertresvåg og Hallgrim Berg på laget har Kolofon gjort millionsuksess.

Det lille forlaget satser på både forfatterbetalte bøker og debatt- og kunstbøker. Det ga en vekst på 36 prosent i fjor.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

450.000 i utbytte
For Kolofon Forlag og datterselskapet Koloritt Forlag økte omsetningen fra 5,8 til 7,9 millioner i fjor. En av bestselgerne var Hallgrim Bergs kontroversielle Amerikabrevet, mens Per-Aslak Ertresvågs Makten bak makten solgte mest i oppstartåret 2006. Også boken Hjernen og kulturen har gått meget bra.

- Vi sier oss godt fornøyd, kommenterer eier og direktør Alf Egil Bergli.

Sammen med forlagssjef Ragnar Aamodt tar han ut 450.000 kroner i utbytte av overskuddet på 660.000.

- Vi har passert 500 titler på tre år, og av høstens bøker har jeg nok mest tro på oppfølgeren til Per-Aslak Ertresvåg, SOV, mitt lille Norge, sier Bergli til NA24 Propaganda.

Satser på kontroverser
På Kolofon Forlag investerer forfatterne i sine egne utgivelser, mens datterforlaget Koloritt satser på debatt og kultur. Bestselgerne går i 7-8000 eksemplarer.

- Vi sitter som frie menn og gjør hva vi vil. Filosofien bak er jo en generell interesse for litteratur og at vi mente det var en åpning i markedet for dette konseptet. Det stemte jo.

Alf Egil Bergli forteller at forlagene stiller seg bak hver forfatter, men ikke bak enhver mening. Ulovlig og grovt krenkende innhold har blitt stoppet, men det hører til sjeldenhetene.

- Vi vil være et demokratisk forlag der alle slipper til. Og så skal vi fortsette å være kontroversielle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere