*Nettavisen* Nyheter.

Kontroversiell islam-predikant på Oslo-besøk

Foto: Faksimile (MRDF)

Noen kaller ham en stor lærd, andre en ekstremist.

23.01.13 11:25

Oslo (NTB): Den omstridte britiske islam-predikanten Haitham al-Haddad skal fredag 21. desember holde foredrag ved Høgskolen i Oslo. Han er blant annet kjent for nedsettende utsagn om jøder, kvinner og homofile.

En «stor lærd» blir han kalt av det norske nettstedet Islam Net. Synspunktet deles ikke av det islamkritiske nettstedet Human Rights Service og Vepsen, som blant annet skriver om ekstremisme.

Det er Islam Net som har invitert ham til Norge. Han skal snakke om hvordan muslimer kan leve i et moderne samfunn. I helgen skal han delta på et kurs på hemmelig sted. Men først skal han holde foredrag på Høgskolen i Oslo mellom klokken 17 og 21 fredag.

Rektor Kari Toverud Jensen ved Høgskolen i Oslo og Akershus synes det er helt greit, skriver VG.

- Vi har valgt å la Islam Net Student få låne et auditorium til sitt planlagte møte selv om en av de inviterte står for synspunkter og verdier vi som akademisk institusjon tar avstand fra og fordømmer, sier hun.

Oslos varaordfører Libe Rieber-Mohn (Ap) synes derimot ikke det er greit å la sharia-eksperten fremføre sitt budskap. Hun mener skolen bidrar til å legitimere hatefullt budskap og ber om at foredraget blir stanset, skriver VG. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.