NEW YORK (Nettavisen): Den svært kontroversielle republikanske politikeren Marjorie Taylor Greene lider samme skjebne som Donald Trump, og er nå permanent utestengt fra Twitter.

Les også: Trumps datter: - Hun er for ekstrem

- «Helt ekstreme» mengder dødsfall

Årsaken er at hun ved flere anledninger har brutt med Twitters reglement. Det hele toppet seg i helgen da hun la ut en Twitter-melding om «helt ekstreme» mengder av dødsfall som kan knyttes til koronavaksinen, skriver New York Times.

Les også: Hillary Clinton kommer med ny Trump-spådom

I den aktuelle Twitter-meldingen la Marjorie Taylor Greene ifølge avisen ved et misledende diagram med rådata fra et flere tiår gammelt system som er basert på selvrapportering fra pasienter og helsearbeidere, kalt Vaccine Adverse Event Reporting System.

Les også: «Trump-spøkelse»: - Hun er en avskyelig og veldig farlig galning som bør utvises

Ifølge Daily Mail skal den misvisende og ukorrekte grafen Marjorie Taylor Greene publiserte, ha vist at 18.000 dødsfall kan kobles til koronavaksinen.

Les også: Trump med svært oppsiktsvekkende og bitter uttalelse om tidligere statsminister: - Han kan dra til helvete

- Før covid ble innrapporterte dødsfall tatt seriøst og farlige vaksiner ble stanset. Etter covid blir ekstremt høye antall dødsfall som en følge av covid-vaksinen ignorert og den påtvungne vaksineringen øker, skrev Taylor Greene.

- Ekstremt trygge og svært effektive

Ifølge Washington Post har USAs smittevernetat CDC advart om at tallene fra VAERS ikke viser noen årsakssammenheng.

Les også: Donald Trump: - Dette går til helvete

- På generell basis kan ikke dette brukes til å slå fast om en vaksine forårsaket eller bidro til en uønsket hendelse eller sykdom, skriver det amerikanske legemiddeltilsynet FDA om VAERS-tallene.

Les også: «Desinformasjonen om ivermectin»: - Jeg er veldig bekymret

I sin omtale av saken skriver CNN at selv om flere hendelser, inkludert dødsfall har vært varslet inn til VAERS, så er det svært få tilfeller som har blitt koblet til vaksiner.

- Alle korona vaksinene i USA har er vitenskapelig bevist å være ekstremt trygge og svært effektive, skriver CNN.

Les også: Ferske sjokktall om konspirasjonsteorier

10.688 innrapporterte dødsfall

Ifølge CDC har man i perioden mellom desember 2020 og desember 2021 registrert at det er satt 496 millioner doser med vaksine i USA. I den samme tidsperioden har VAERS, ifølge Washington Post, mottatt 10.688 rapporter om dødsfall blant mennesker som har blitt vaksinert, noe som tilsvarer rundt 0,0022 prosent.

Les også: Denne legen har mistet over 100 koronapasienter: Det han sier er sjokkerende

Ifølge CDC kan man derimot ikke slå fast at disse dødsfallene kan kobles til vaksinen. Dette er fordi helsepersonell er pålagt å rapportere om alle dødsfall etter covid- vaksinasjon inn i systemet, selv om det ikke er klart eller bevist at vaksinen var årsaken, skriver avisen.

Gunnar Stavrum: - Vi kan ikke stenge samfunnet av hensyn til dem som fortsatt vil være uvaksinerte

- Koronavaksinene hadde «mislykkes»

Twitter-meldingen til den republikanske politikeren i helgen resulterte i at Taylor Greene for femte gang brøt med Twitter-reglementet. Dermed er det ingen nåde og rett ut.

Les også: Toppolitikeren vekker avsky: - Kvalmende, ynkelig og ufattelig grusom

Så sent som i august i år, fikk hun sin fjerde advarsel da hun skrev en melding om at koronavaksinene hadde «mislykkes».

Den tredje advarselen fikk hun måneden før, da hun hevdet at Covid-19 ikke var farlig og at folk ikke burde bli pålagt å vaksinere seg.

- Hun er en superspreder av løgner

- Helt konkret, så er hun blitt utestengt av den banale grunn at hun er en superspreder av løgner, sier administrerende direktør i Center for Countering Digital Hate, Imran Ahmed, til New York Times.

Les også: Trumps datter: - Hun er for ekstrem

Han kritiserer samtidig Twitter for å ikke å gjøre mer for å utestenge høyprofilerte personer som sprer desinformasjon.

Marjorie Taylor Greene hadde hele 465.000 følgere på sin private Twitter-konto. Til tross for at den kontoen nå er stengt, får hun likevel beholde sin offisielle konto, @ReptMTG, der hun har 390.000 følgere.

- Twitter er en fiende av Amerika

Etter at hun ble utestengt fra Twitter, har hun slått hardt tilbake mot selskapet.

- Twitter er en fiende av Amerika og greier ikke å håndtere sannheten, skriver hun i en uttalelse.

- Men det er helt greit. Jeg skal vise Amerika at vi ikke trenger dem og at det er på tide å beseire våre fiender.

- Sosiale medie-plattformer kan ikke stoppe sannheten fra å bli spredt både bredt og vidt. Big Tech kan ikke stoppe sannheten. Kommunist-demokratene kan ikke stoppe sannheten. Jeg står ved sannheten og ved folket. Vi vil vinne, skriver hun videre i sin uttalelse.

Les også: «Donald Trump ble urinert på av prostituerte i Moskva»: Nå har spion-saken tatt en svært dramatisk vending

Mandag kveld melder Washington Post at Marjorie Taylor Greene også er utestengt fra Facebook i 24 timer, etter at hun delte den samme meldingen på Facebook.

Sammenlignet masker og vaksinasjoner med holocaust

Marjorie Taylor Greene er svært kontroversiell, og måtte i juni i fjor gå ut med en beklagelse etter at hun sammenlignet det å gå med maske og vaksinasjoner med holocaust.

I januar i fjor fikk hun også sin Twitter-konto midlertidig sperret etter at hun kom med udokumenterte påstander om valgfusk i forbindelse med presidentvalget.

Taylor Greene, som tidligere var en uttalt tilhenger av konspirasjonsteorien QAnon, ble valgt inn i Kongressen i forbindelse med valget i 2020.

Hun er også en stor tilhenger av Donald Trump.

Den kontroversielle Twitter-meldingen til Taylor Greene kommer samtidig med at USA nå setter nye rekorder i antall smittede.

- En million kan bli smittet daglig

Den siste uken har i gjennomsnitt over 400.000 amerikanere daglig testet positivt for koronaviruset, noe som er en tredobling sammenlignet med de to foregående ukene, skriver New York Times.

Antall sykehusinnleggelser er også opp med over 33 prosent, mens antall dødsfall er ned fire prosent, til et daglig gjennomsnitt på 1249 dødsfall.

Ifølge Washington Post venter man at så mange som en million mennesker trolig vil bli smittet daglig før toppen er nådd. I USA er nå 62 prosent av befolkningen fullvaksinert.

39 millioner voksne er ikke vaksinert

Tall fra New York Times viser at 15 prosent av den voksne befolkningen i landet fortsatt ikke er vaksinert, noe som tilsvarer hele 39 millioner voksne.

Les også: USA godkjenner oppfriskningsdoser for barn over 12 år

De har også publisert tall som viser et tydelig partipolitisk skille når det gjelder vaksinering. Ifølge avisen har mer enn 91 prosent av voksne Demokrater tatt minst en sprøyte, mens det tilsvarende tallet hos Republikanere er på rundt 60 prosent.

Les også: Ett år etter stormingen av Kongressen er amerikanerne enda mer splittet