Gå til sidens hovedinnhold

Konventveien utsatt

Endelig kom stenging av Konventveien opp til politisk behandling. Frp ba om utsettelse.

HOFF: Under siste møte i miljø- og samferdselskomiteen i rådhuset la Venstre frem forslaget om stenging av Konventveien som forutsatt i reguleringsplanen for området.

Vedtok stengning

Saken har siden 2002 versert mellom Plan- og bygningsetaten (PBE) og Samferdselsetaten, hvor samferdselsetaten ikke kunne behandle stenging av Konventveien fordi PBE har vurdert reguleringsplanen som uaktuell.

Bydelsutvalget i Bydel Ullern vedtok stenging i 2008, mens Samferdselsetaten og byrådsavdelingen for miljø og samferdsel fortsatt viser til at PBE vurderer reguleringsplanen som uaktuell.

Skapt usikkerhet

Plan- og bygningsetaten har skapt usikkerhet rundt reguleringsplanens gyldighet. Saken er blitt dyttet mellom etatene og byrådet har heller ikke gjort noe for å få fortgang i saken. Det er mangel på ledelse og derfor måtte vi få saken opp til politisk behandling for å få gjennomført reguleringsplanen, sier Venstres gruppeleder, Ola Elvestuen. I møtet i komiteen ba Frp om befaring i Konventveien og saken ble utsatt.

Saken blir i komiteen og det er ventet at bystyret tar en endelig avgjørelse i løpet av våren. Dermed blir det et nytt vedtak for å få bekreftet reguleringsplanen. Dette kunne byrådet ha ryddet opp i tidligere. Jeg forstår at BU i bydel Ullern er frustrert over hvordan denne saken er blitt behandlet, sier Elvestuen.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag