RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: BRENDAN MCDERMID (Reuters)

Kony-regissør innlagt etter bisarr oppførsel

Sist oppdatert:
Mannen bak Kony 2012 pågrepet og fraktet til sykehus.

Jason Russell er regissøren bak filmen Kony 2012, som har til hensikt å skape oppmerksomhet rundt krigsforbryteren Joseph Kony.

Torsdag kveld ble Russell tatt hånd om av politiet i San Diego etter å ha blitt funnet løpende rundt halvnaken i gatene, melder BBC.

- Naken og onanerte
- Polititjenestemenn rykket ut etter en melding for å sjekke tilstanden til et individ som skal ha løpt i gatene, forstyrret trafikken og skreket - en person sier at han var naken og onanerte, sier talsmann for politiet i San Diego, Andra Brown, til nyhetsbyrået AFP.

Etter å ha sett an situasjonen besluttet politiet å få ham innlagt på sykehuset i San Diego.

Det er organisasjonen Invisible Children som står bak Kony-kampanjen. De sier i en uttalelse at opptrinnet skyldes mental påkjenning.

Omstridt film
Kony 2012 er sett av titalls millioner mennesker den siste uken. Organisasjonen bak kampanjen håper filmen vil føre til en pågripelse av Joseph Kony, som er anklaget for å ha kidnappet over 30.000 barn og brukt dem som soldater i Uganda de siste 25 årene.

Filmen har blitt kritisert for å ha en forenklet framstilling av problemet.

Her kan du se Kony 2012.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere