Kopi av designstoler solgt som ekte på nettauksjon

København (NTB-TT): Det nettbaserte auksjonshuset, danske Lauritz.com, beskyldes for å ha solgt et stort antall plagiater av designmøbler.

Bare en av 76 stoler av en bestemt type var ekte, melder dansk radio.

Auksjonshuset avviser at det dreier seg om bevisst svindel, og sier det hele beror på en feil. Lauritz.com oppdaget rett og slett ikke at det dreide seg om kopier, sier firmaets administrerende direktør Mette Rode Sundstrøm.

Det var for et halvt års tid siden at Lise Hjorth fra København fant det hun trodde var seks gamle stoler designet av det amerikanske paret Ray og Charles Eames. - Fantastisk, så heldig jeg er, tenkte Hjorth og kjøpte stolene for 14.000 kroner.

Men da stolene ble levert, var de ikke av den kvalitet hun hadde forventet. De hadde dårlig finish, glassfibersetene virket tynne og stolene luktet som nye selv om det er 20 år siden typen ble produsert, skriver DR på nettsidene sine.

Mette Rode Sundstrøm skriver i en epost til nyhetsbyrået TT at Lauritz.com nå vil kontakte alle som har kjøpt Eames-stoler fra firmaet over nettet, og tilby dem å få betalt pengene sine tilbake. Selskapet vurderer også å politianmelde saken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.