*Nettavisen* Nyheter.

Kopierer Michelle Obama

Foto: Montasje/Scanpix

Det var tydelige spor av «Michelle Obama-effekten» på den røde løperen søndag.

(SIDE2): Søndag gikk «Annual Screen Actors Guild Awards» av stabelen i Los Angeles for 15. gang, og stjernene benyttet anledningen til å ikle seg finstasen. Flere av kjendiskvinnene hadde valgt kjoler med bare én skulder. Er de inspirert av Michelle Obama?

//SE STOR BILDESPESIAL NEDERST//

«Michelle Obama-effekten»
Kjoletrenden med bare én skulder har lenge vært i motebildet, men den har likevel ikke gjennomsyret moteverdenen i noen særskilt grad. Etter at USAs nye førstedame bar en Jason Wu-kjole på et ball nylig, ser man tendenser til at trenden spres blant kjendiskvinnene.

Kjolene som ble fremvist på den røde løperen søndag indikerer at flere har latt seg inspirere av den velkledde Michelle Obama. Teri Hatcher, Evan Rachel Wood, Keisha Whitaker, Laura Linney og Lisa Edelstein hadde alle sin versjon av den enarmede kjolen.

Siste nytt fra Side2, gå til forsiden akkurat nå!

Det var ellers ikke utpreget mye sort å skue blant de finkledte skuespillerinnene, og fargevalgene hinter om en vårsesong i munning.

Lady in red
Christina Hendricks, Claire Danes, Diane Lane og Paula Abdul valgte klassiske dyprøde kjoler, mens Holly Hunter, Eva Longoria, Jennifer Westfeldt og Laura Linney bar kjoler i tilsvarende fargeskala, som fersken, rosa og plomme.

Nettopp denne fargeskalaen vil vi se mye til utover våren. Fersken, lakserosa og korallrød er spådd til å bli en av sesongens heteste fargetrender, og pasteller generelt sterkt tilbake i motebildet fremover.

Les også
Her er vårens farge

Kjølig eleganse
Angelina Jolie, Nicolette Sheridan, Evan Rachel Wood, Kate Winslet og Penelope Cruz hadde alle valgt kjoler i kjølige blåtoner, mens Christina Applegate og Keisha Whitaker strålte i grønnlig bekledning.

Angelina Jolies kjole er en variant vi har sett henne i flere ganger tidligere, og hun foretrekker bar rygg slik at tatoveringene hennes viser.

Uskyldshvitt
Flere av skuespillerinnene hadde noe overraskende valgt hvitt under søndagens prisutdeling, fra Teri Hatchers skulpturelle linjer til Anne Hathaways romerskinspirerte og enkle kjole.

Rosario Dawson og Emily Blunt dukket opp i metalliske materialer, en trend vi kommer til å se mer av i 2009.

1461

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.