RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kopseng nekter å snakke om ni nye voldtektsanklager


Fra før er Julio Kopseng dømt to ganger for til sammen elleve voldtekter, og er totalt anmeldt av 33 forskjellige kvinner for forskjellige seksuelle overgrep.
Fra før er Julio Kopseng dømt to ganger for til sammen elleve voldtekter, og er totalt anmeldt av 33 forskjellige kvinner for forskjellige seksuelle overgrep. Foto: Pål Magnus Tømmervold (Dittoslo.no)
Sist oppdatert:
Voldtektsdømte Julio Kopseng (38) mener alt han sier blir brukt mot ham og nekter å forklare seg om ni nye tiltaleposter. Han hevder han er uskyldig.

– Han har opplevd gang på gang at det han sier blir brukt mot ham. Derfor velger min klient nå å ikke forklare seg om denne nye tiltalen. Da kan retten få vurdere de bevisene og anklagene som rettes mot ham, sier advokat Johnny Veum, som forsvarer Julio Kopseng, til NTB.

Kopseng er i tidligere rettssaker ikke blitt vurdert som troverdig når det har vært motstrid mellom hans forklaringer og forklaringene til fornærmede og vitner.

Den tredje runden med behandling av voldtektsanklager mot den tidligere TV-danseren startet i Oslo tingrett tirsdag. Kopseng er denne gangen tiltalt for åtte fullbyrdede voldtekter og ett forsøk på voldtekt.

Kopseng har ikke forklart seg for politiet om de nye anklagene mot seg, og vil nekte å si noe i retten, varslet Veum i sine innledende kommentarer mandag.

Nektet straffskyld

38-åringen valgte likevel å svare «nei» hele ni ganger, da tingrettsdommer Torbjørn Breistrand leste opp tiltalen mot ham.

I tre av tilfellene skal Kopseng ha dopet ned de fornærmede før han gjennomførte samleie med dem. De resterende anklagene handler om bruk av vold og truende atferd.

– Vi vet ikke hvordan Kopseng forholder seg til disse nye anklagene. Vi vet ikke om han kjenner de fornærmede, om det har vært seksuell kontakt og om kontakten eventuelt var frivillig, sa statsadvokat Irlin Irgens da hun holdt aktoratets innledningsforedrag tirsdag morgen.

Kjent som TV-danser

Julio Kopseng er blant annet kjent som TV-danser på NRK og TV 2. Mange av anmeldelsene mot ham er framkommet etter at mediene skrev om saken og Kopseng ble navngitt. Det blir trolig et sentralt tema i prosedyrene til aktørene.

Ifølge aktor har medieomtalen bidratt til at flere unge kvinner har kommet fram med sine historier, og at medieomtalen sånn sett har bidratt til opprullingen av flere titalls forhold. Kopseng selv har motsatt innfallsvinkel.

– Den massive medieomtalen påvirker alle. Enhver meddommer vil ha et inntrykk av «dette monsteret», mannen som av Oslo-politiet blir omtalt som tidenes verste serievoldtektsmann, men som bare er ansvarlig for to voldtekter, sa Veum.

Kopseng er dømt to ganger for til sammen elleve voldtekter mot like mange fornærmede. Den siste dommen på 15 års forvaring er anket til Borgarting lagmannsrett, og er derfor ikke rettskraftig.

38-åringen er derfor bare rettskraftig domfelt for to voldtekter.(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere