Gå til sidens hovedinnhold

Koptisk kristen nominert til Nobels fredspris

Oslo (NTB): Fem stortingsrepresentanter har gått sammen om å nominere Maggie Gobran, en egyptisk kristen og leder av en veldedig hjelpeorganisasjon, til Nobels fredspris 2012.

Bak nominasjonen står Svein Roald Hansen (Ap), Ketil Solvik-Olsen (Frp), Svein Harberg (H) og Line Henriette Hjemdal og Dagfinn Høybråten, begge KrF.

Maggie Gobran leder hjelpeorganisasjonen Stephen's Children. Hun kommer fra en velstående og akademisk bakgrunn, men har siden 1987 brukt all sin tid på hjelpearbeid for fattige barn over hele Egypt, men særlig i landets storbyer.

- Ved å tildele Nobels fredspris i 2012 til den koptiske kvinnen Maggie Gobran vil Nobelkomiteen sette søkelyset på en av de sterkest underkommuniserte undertrykkelser av de elementære menneskerettighetene og religionsfriheten i hele Midtøsten og den arabisktalende verden fra Mauritania i vest til Irak i øst, skriver forslagsstillerne

- Verdenssamfunnet og den arabisktalende verden står i 2012 ved et historisk vendepunkt. Maggie Gobran fremmer med sitt arbeid menneskeverd, fred og forsoning i denne avgjørende tiden for hele regionen, konkluderer de.

Fristen for å nominere kandidater til Nobels fredspris for 2012 er 1. februar 2012. (©NTB)

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping