RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Koreansk Wilhelmsen-suksess

Sist oppdatert:
Rederiet Wilh. Wilhelmsens investering i det sørkoreanske logistikkselskapet Glovis har blitt en kule etter at selskapet ble børsnotert lille julaften. Skipsreder Wilhelm Wilhelmsen kan juble
Verdien av Wilh. Wilhelmsens i selskapet Glovis har i løpet av knappe to uker steget fra en milliard til fire milliarder, melder Finansavisen onsdag.

Wilhelmsens kjøp av eierandelen i Glovis ble gjort i november i fjor for 650 millioner kroner for å knytte selskapet tettere opp til Hyundai Motor, som også er Glovis' hovedaksjonær.

Siden Glovis la ut 20 prosent av selskapet i en emisjon, har kursen gått fra 21.300 won Lille julaften til 79.300 won i går. Det er en oppgang på 272 prosent i løpet av en drøy uke.

- Nei, dette er nærmest utrolig. I den nåværende situasjonen er det vanskelig å vise til årsaker som kan forklare den voldsomme oppgangen annet enn forventninger om fremtidig inntjening som er avgjørende for prisingen også i Korea, sier finansdirektør Sjur Galtung i Wilh. Wilhelmsen i en kommentar.

Aksjen i bilprodusenten og Glovis hovedaksjonær, Hyundai Motor har steget kraftig de siste dagene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere