*Nettavisen* Nyheter.

Friske meninger

Korona: Vi er blitt lurt av norske journalister

 

Kronikkforfatter Rune Otto Nakken har bodd og arbeidet flere år i Russland.  Foto: Privat

Under mitt første opphold i Russland, ble jeg klar over hvor påvirket jeg var av vestlig propaganda. Nå er jeg lurt av igjen  - denne gang om korona.

Av Rune Otto Nakken, pensjonist

I filmer fra Hollywood er det alltid vinter i Russland. Og Hans Wilhelm Steinfeld fant seg alltid en stygg bygning som bakgrunn når han sendte sine rapporter.

Men russerne var langt fra så kalde og følelsesløse som vi hadde blitt lært opp til å tro.

Få siste nytt om koronaviruset i Nettavisens nyhetsstudio her!

Les også: Arild er smittet av korona. Nå vil han at folk skal vite hvor subtile symptomene er

I samtaler var de opptatt av de samme tingene som vi var her i Norge. De snakket åpent og fritt, og var ikke redd for at myndighetene skulle finne ut hva de mente, eller hvem de var.

Nå er jeg like irritert på meg selv, for at jeg nok en gang har latt meg lure av vestlig propaganda. Ikke fra norske myndigheter, for de har ikke sagt noe som helst av verdi, før de siste tre dagene.

Les også: Lege: Tror dere det som skjer i Italia ikke kan skje her?

Men for en uke siden gikk norske TV-journalister rundt på gatene i Italia og intervjuet pensjonister som ikke var det plukk redd for coronaviruset.

Vi skulle ikke få panikk, de fleste ville ikke bli sykere enn ved en svak influensa, eller en forkjølelse, fikk vi høre.

Les også: Illevarslende funn i ny korona-studie: Viruset spres av symptomfrie personer

Så jeg tok det med ro, helt til jeg fikk vite hvem som hadde noe å frykte. Det har jeg, og kona. Vi har begge andre helseproblemer som setter oss i faresonen. Vi har bestilt vaksiner, men apoteket er tomt for vaksiner, så vi venter hjemme.

Nå oppfører journalistene seg på en helt annen måte.

Nå tør de ikke dra til Italia og lage reportasjer som forteller oss at vi ikke behøver å være redd. Nå er jo hele Italia i karantene. Nå stenger danskene ned hele landet snart.

Les også: Nå kan vi vise hva Norge står for

Nå har pipa fått en annen låt.

Jeg skal ikke klandre Erna for denne feilinformasjonen fra pressen. Erna var jo som kjent på båttur rundt om på Svalbard sammen med utsendinger fra Afrika, så fra den kanten er vel ebola og dengufeber mer å frykte.

Men nå vil jeg ha disse j...la journalistene ned igjen til Italia for å lage nye intervjuer med syke pensjonister som frykter for sitt liv. Jeg vil stille dem til ansvar for deres uansvarlighet.

Jeg vil at de skal komme ut på TV og si at dette var useriøst, og at dette skulle vi aldri gjort. Vi blir lurt av journalister som har en eller annen underliggende agenda.

Les også: Fullt kaos på flyplasser i USA: - Trump har bokstavelig talt skapt den perfekte stormen for å spre viruset

Hvem er det de tjener med den slags propaganda? Hvor hodeløse kan de være, og slippe unna med det?

Og jeg, min tosk, vitset med det.

Det hadde jeg aldri gjort hvis jeg hadde visst hvor alvorlig dette er.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.