Se statsepidemiolog Anders Tegnell snakke om de siste tallene i Sverige i vinduet overfor.

- Vi ligger på nesten samme nivå. Det er fortsatt et veldig hardt trykk på intensivplassene i Sverige, innledet svenskenes statsepidemiolog Anders Tegnell pressekonferansen med.

Han la frem nye tall som viste 2355 koronadødsfall i Sverige per 28. april. Det er 81 nye dødsfall fra dagen før.

- Det er fortsatt mange som dør, og vi skal ikke bare la de døde bli et siffer. Men vi ser en viss nedgang i antall døde. Målet er fortsatt å flate ut kurve, og vi har hele tiden ligget under kurven med antall sykehusplasser som vi har tilgjengelig, la Tegnell til.

Noen steder uten intensivplasser

Johanna Sandwall, kriseberedskapssjef i Socialstyrelsen, sa at det var noen steder som ikke hadde ledig intensivkapasitet for øyeblikket, og understreket derfor viktigheten av å ha en nasjonal plan og samarbeid.

- I dag har vi 1085 tilgjengelige intensivplasser, det er ti mer enn i går, men vi må bruke den nasjonale kapasiteten best mulig, fortalte Sandwall.

Hun fortalte videre at den tilgjengelige kapasiteten er på cirka 30 prosent på landsbasis.

Rammet hardt

Svenskene har blitt rammet hardt av koronaviruset. De siste tallene fra Folkhälsomyndigheten før pressekonferansen tirsdag viste at det var registrert 2274 koronadødsfall, og at 18.926 personer hadde fått påvist koronasmitte. 1372 personer var på intensiven.

Les også: Sverige: Hvordan skal man date under koronautbruddet?

På dagens pressekonferanse var det statsepidemiolog Anders Tegnell, Johanna Sandwall og Frida Nobel i Socialstyrelsen og Svante Werger i Myndigheten för samhällsskydd och beredskap som var tilgjengelig for pressen.